Mit fristed

Mit fristed

Velkommen til min blog, mit fristed

Dette er stedet, hvor jeg kan lufte mine tanker om alt mellem himmel og jord. Mine største interesser er dyr, især hunde, og dyrevelfærd. Derudover interesserer jeg mig meget for sundhed og velvære, naturen og rejser, god mad og søde sager, økologi og miljøet, eventyrbøger, musik, britisk historie, britisk stand-up, engelske tv-krimier og komedier.

Hvorfor drikker mennesker komælk?

DyrevelfærdOprettet af Kimm Howe 14 apr, 2014 12:12:44

Så er alle de økologiske malkekøer kommet på græs og nogle heldige malkekøer fra det konventionelle landbrug.

Det er da dejligt, når malkekøerne kommer på græs, man kan se, at de nyder det, men jeg syntes, at hele økodagen, hvor køerne kommer på græs, viser et forkert billede af mælkeindustrien.

Hvorfor er de ikke mere tid på græs?

Hvorfor har de ikke besøgsdag når ”spildproduktet”, altså kalven, fjernes fra sin mor kort efter fødslen til stor sorg for både kalv og ko? Koen kalder efter sin kalv i flere dage. Det kunne være det fik nogen til at tænke over at bruge færre mælkeprodukter eller helt at undgå dem.

Mælk er til for at en mor kan give sin nyfødte næring. Det er ikke meningen, at vi mennesker skal drikke andre artes mælk. Komælk er til kalve. Mennesket er den eneste art, der drikker mælk hele livet.

”Spildproduktet” den stakkels kalv uden sin mor, kan se frem til en tid som tremmekalv eller være en af de få heldige, der måske får mere plads og går sammen med andre kalve. De dyr der er i overskud, og som ikke kan bruges som fremtidige malkekøer eller til kød, bliver aflivet.

Mange vegetarer er det, fordi de ikke vil have, at dyr skal dø, for at de kan spise, men flere finder ud af at også i mælkeindustrien og æg industrien, dør millioner af dør, fordi de er et spildprodukt. Derfor bliver flere nu veganere i stedet for vegetarer.  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post78

Giraffen Marius

DyrevelfærdOprettet af Kimm Howe 13 feb, 2014 10:53:10

Tænk at ét dyrs død kan fylde så meget i medierne. Det samme gjaldt hunden Thor. Selv for en dyreelsker som mig, kan det blive for meget, men jeg syntes, at disse sager har flere sider.

Thor var et kæledyr, der ifølge en forkert lov, skulle slås ihjel, uden at have gjort noget forkert.

Giraffen Marius var et vildt dyr, der var født og opvokset i fangeskab, ligesom millioner af landbrugsdyr er det. Han skulle slås ihjel, bare fordi han var i overskud.

Mange her i Danmark syntes, at aflivningen af Marius var ok. For om det var et par køer løverne skulle spise eller om det var Marius var vel det samme, og den tanke havde jeg også.

Men da hele idéen omkring zoologiske haver i mine øjne er forkert, var det for mig meget trist, at Marius skulle lade livet. Han var blevet opdrættet og indespærret for menneskets fornøjelses skyld, for så derefter at blive aflivet, da han var i overskud. Dette er hverdagskost i zoologiske haver verden over.

Tænk hvis anerkendte hundeopdrættere kunne gøre det samme. Tænk hvis de opdrættede massevis af hvalpe, og dem de ikke fik solgt, fik de bare aflivet. Det ville få folk i oprør.

Mange viser på nettet billeder af løver, der har nedlagt en giraf i naturen og gør grin med hele sagen og sammenligner, men det er jo slet ikke det samme. Naturen er som naturen nu er, og her har giraffen en chance for at slippe væk. De stærke overlever.

Hvis man så syntes, at aflivningen i zoo også handlede om, at de stærke overlever, som dyrepasserne hele tiden taler om, og at det hele skal være så naturligt som muligt, hvorfor blev Marius, så ikke bare sat ind til løverne i live? Det gør man jo fx med mus og rotter, når slanger skal have mad. Men det ville være alt for makabert.

Hvorfor er der forskel? Et liv er et liv, og vi ønsker alle at leve.

Københavns Zoo ville heller ikke kastrere Marius, da dyrene skal have mulighed for at reproducere, for at det igen skal være så naturligt som muligt, men ikke alle dyr i naturen får den chance, og i bund og grund er og bliver en zoo aldrig naturligt for dyrene.

Vilde dyr skal ses i naturen og alle de penge, der bruges på zoologiske haver, kunne gå til at hjælpe dyrene der. Bevare deres leveområder, lave flere nationalparker, få bugt med krybskytteri osv. Dyr er ikke sat på denne jord, for at underholde os, og jeg syntes, at alle zoologiske haver bør lukke ned. De er jo ikke bedre end landbrugsindustrien, bortset fra at dyrene som oftes behandles bedre i zoo... Lige indtil de er i overskud.

Ønsker man at opleve dyr tæt på, vil der altid være steder, hvor de redder dyr og giver dem et godt liv, så som Woodstock Farm Animal Santuary, hvor jeg drømmer om at komme hen og hjælpe til og omgås dyr, jeg ved ikke skal slås ihjel, for at blive brugt til mad eller tøj.  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post76

Kvickly et skridt frem og to tilbage

DyrevelfærdOprettet af Kimm Howe 27 aug, 2013 08:41:39

Kvickly skriver, at de går ind for dyrevelfærd og økologi. Derfor var det dejligt, at de valgte at stoppe salget af buræg. Der var dog mange der undrede sig over, hvorfor Kvickly så ikke forbød alle produkter med buræg i, men jeg syntes det er fint, at de tager et skridt af gangen, bare det er fremad.

Det kom derfor også som et kæmpe chok, da jeg så i deres reklame i søndags, at de nu havde tilbud på Canada Goose jakker. Jakker der udover fjer og dun, har en stor pelskrave. En pelskrave, der kommer fra prærieulve, der er blevet fanget i saksefælder. Fælder der er ulovlige i Danmark.

Jeg skrev straks til min lokale Kvickly og på Kvicklys facebookside. Heldigvis var jeg ikke den eneste.

Mange skriver, at vi dyreelskere skal slappe af, da der også sker andre forfærdelige ting, som de ikke mener, vi tænker over, så som børnearbejde og behandlingen af vores egne landbrugsdyr. Det har altid undret mig, at fordi der foregår flere forfærdelige ting her i verden, så skal vi ikke gøre noget ved andre ting… Skal vi ikke stoppe det hele? Og hvorfor tror folk ikke, at vi bekymrer os om det hele. Men nu handler det lige om en jakke med pelskrave, og derfor skriver vi ikke om de stakkels svin, mink og andre der lider i Danmark, men tro mig, det gør vi på andre tidspunkter.

Jeg blev ringet op af chefen fra Kvickly Allerød, der heldigvis selv syntes, at der var noget helt galt med, at denne vare var blevet købt hjem, men han kunne ikke love, at den ikke ville komme i butikken. Han kunne kun gå videre med mine og andre kunders bekymringer og så håbe på, at ledelsen ville gøre det rigtige.

Kvickly melder ud, at de syntes, det var okay at sælge varen i Danmark, da fangst metoden er lovlig i Canada. Dvs. at Kvickly syntes al dyremishandling er i orden, så længe det er lovligt. De vil fortsat sælge varen, da de ikke mener, at det vil gavne hverken dyrene eller sagen at trække jakkerne tilbage.

Det ville da gavne gevaldigt, hvis Canada Goose ikke skulle tjene penge på Kvickly, men det er nok mere pengepungen det ikke vil gavne, og jeg tror mere, det er det, Kvickly tænker på, for det er ikke dyrene.

Men når nu burhøns er lovlige, hvorfor vil de så ikke sælge buræg. Var det bare et mediestunt, for at glæde de kunder, der går op i dyrevelfærd, for i bund og grund går de da ikke op i dyrevelfærd i denne sag.

Kvickly skriver dog, at de arbejder på en pelsfri politik, hvilket jo er skønt, for da jeg kun handler i butikker, der er pelsfri, kan jeg indtil videre ikke handle i Kvickly. Jeg syntes bare, at jeg har læst et sted, at Coop var pelsfri, men det var de åbenbart ikke.

Jeg forstår nu heller ikke, at disse jakker er lovlige i Danmark. EU har et forbud mod sælskind pga. den grusomme måde både voksne sæler og deres unger massemyrdes med kølleslag i hovedet.

Det betyder åbenbart ikke noget at prærieulve, ulve og familiehunde ender i saksefælder, hvor de kan sidde i flere dage i voldsom smerte.

Kvickly tog et skridt frem mod bedre dyrevelfærd og to tilbage i går. Jeg er dybt skuffet over Kvickly i denne sag.  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post68

Tivoli sponsoreret af blodpenge

DyrevelfærdOprettet af Kimm Howe 20 dec, 2012 17:29:37

I år har Tivoli og Kopenhagen Fur indgået aftale om et nyt samarbejde for de næste 3 år. Det er så trist at den gamle have er blevet lokket af blodpenge fra millioner af dyrs lidelser. Tivoli burde være et sted for alle. Ikke et sted, hvor man skal tage stilling til om man er for eller imod noget. Tivoli skulle skabe rammen om hygge og sjov med familie og venner.

Jeg ved, at mange dyreelskere har været ude og demonstrere imod dette og samtidig vil boykotte Tivoli de næste 3 år. Jeg selv vil nok boykotte Tivoli for altid. Jeg kan ikke give mine penge til folk eller firmaer, der støtter dyremishandling.

Der er mange meninger om pels og dyremishandling, men der er ingen tvivl om at pels er lig med dyremishandling. Tro ikke på de løgne pelsindustrien vælter rundt i. Pels er desuden helt unødvendigt for mennesket at bruge. Pels hører til på dyrene. De er ikke skabt til, at vi skal tage deres pels. De er skabt til at leve på jorden sammen med os.

Jeg havde håbet på, at flere danskere ville bakke op og boykotte Tivoli, men det betyder åbenbart ikke noget for dem at dyr mishandles og dræbes for mode.  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post57

Magasin bliver pelsfri!

DyrevelfærdOprettet af Kimm Howe 06 dec, 2011 11:48:04

Jeg syntes simpelt hen, at dette er en af årets største nyheder, så jeg måtte dele den her på min blog.

Danmarks absolut bedste dyrevelfærds organisation Anima har gjort et kæmpe stykke arbejde for at overbevise ejeren af Magasin om, at de skulle være pelsfri. Fra april 2012 er det slut med salg af pels i Magasin.

Det er det engelske stormagasin Debenhams, der ejer Magasin, og de har selv pelsfri politik. I England er pels ikke ligeså populært som herhjemme. De har også et forbud mod pelsfarme. Så vi skal nok sætte stor pris på, at Magasin er engelskejet og ikke danskejet.

Nu kan jeg handle derinde, uden at få det dårligt over al den pels, der desværre stadig bliver solgt i Danmark.

Jeg håber, at det sender et signal til de handlende, men også til de designere, der stadig har pels i deres kollektioner, om at pels ikke på nogen måde er acceptabelt. Dyr skal ikke mishandles på pelsfarme eller i naturen og ende som jakker, pelskraver eller accessories.

Tak til Anima, Debenhams og Magasin.  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post42

Alle dyr bør behandles med respekt

DyrevelfærdOprettet af Kimm Howe 03 dec, 2011 12:40:42

Hvorfor er der forskel på, hvordan dyr behandles af mennesker?

Jeg syntes, at nogle mennesker har en lidt forskruet holdning til dyrevelfærd. Hvorfor mener de, at det er ok, at nogle dyr mishandles og lever et liv i frygt og smerte, mens andre dyr absolut ikke må?

Folk kæmper for at sætte en stopper for at hunde og katte på internater gasses. Men det er ok, at vi gasser mink i Danmark.

Folk raser over, at hunde og katte pelses levende i Kina. Men det er ok, at de mink der ikke dør under gasningen bliver pelset levende.

Dyrenes Beskyttelse og Anima har været med til at få et forbud mod rævehold i Danmark, da de slet ikke kan trives på pelsfarme. Alligevel tror mange, at dyrene på danske pelsfarme har det godt nok. Ja, selv Kongehuset er så naivt. Desværre går der mange år før, den sidste ræv er ude af buret. Hjælp Anima hjælpe dyrene, giv et bidrag og red en burræv.

Nu mangler vi bare et forbud mod hold af mink. Trods mange tidligere politianmeldelser, mishandles mink stadig på de danske pelsfarme. Desværre er der her rigtig mange penge på spil, så der går nok mange år endnu, før der kommer et forbud.

Dette er et foto fra en dansk minkfarm. Har den mink det godt?

Hunde må ikke aflives inhumant. Men det er ok for dens familiemedlem, ræven, at få elektrisk stød i mund og endetarm for, at give den et smertefuldt hjertestop. Eller at ulve og prærieulve fanges i saks i naturen.

Malene Birger fremstiller sig selv som dyreven og har sin hund med overalt, men har samtidig rævepels med i sine kollektioner.

I New York så jeg en dame i pels gå tur med sine to små hunde, der også var iført mere ægte pels end deres egen.

Jeg kender børn, der har kaniner som kæledyr, og samtidig går mor rundt i kaninpels og bruger make-up, der har smeltet kaniners øjne.

Folk raser i øjeblikket over en mand, der har fodret sin slange med en levende killing. Men det er ok at fodre med levende mus. Efter at have læst lidt om det, ser det ud til at folk med slanger vil fodre dem med hvad som helst, bare det er levende.

Vores kæledyr skal behandles ordentligt. Men bondemanden må helt lovligt mishandle sine dyr. Søer holdes fastspændt i flere uger i træk, pattegrise får klippet halen af og bliver kastreret uden bedøvelse. Kalve fjernes fra deres mor, når de bliver født eller senest dagen efter osv. osv.

Alle dyr skal behandles med respekt. De er ikke sat på denne jord for, at vi kan mishandle dem. Vi mennesker har viden nok, til at behandle dem rigtigt. Men for mange er det vigtigere at have en pelskrave på jakken og billigt kød i indkøbskurven.

"Det er menneskets pligt at sørge for andre arters velfærd." - WSPA

  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post41

Til minde om mine kaniner Stampe og Sorte

DyrevelfærdOprettet af Kimm Howe 25 nov, 2011 12:00:35

Stampe og Sorte var navnet på mine dværgkaniner, jeg havde da jeg var barn, den ene grå og den anden sort. Meget opfindsomme navne. Stampe blev dog senere af en eller anden grund til Bino.

Jeg fik lyst til at skrive dette indlæg om dem, fordi jeg ikke syntes, at de havde et godt liv og det kan stadig den dag i dag gøre mig trist.

Jeg fik lov til at få dem på den betingelse, at jeg selv havde det fulde ansvar for dem. Jeg var også meget selvstændig og ansvarlig i en tidlig alder, men at have ansvaret for nogle levende væsener, er nok ikke noget børn bør have overhovedet.

Jeg vidste ikke meget om at have kaniner, så jeg havde mine to hanner i samme lille bur. Ingen fortalte mig, at hanner ikke kan gå sammen uden at være kastrerede. Jeg kan ikke huske, hvor længe de kunne gå sammen, men Sorte begyndte på et tidspunkt at bide Bino. Da jeg ikke vidste bedre, valgte jeg at få ham aflivet. Hvorfor var der ikke nogen, der hjalp mig og foreslog mig at have dem i hvert deres bur eller få dem kastreret? Ikke engang dyrlægen sagde noget. Men det er jo det samme i dag. De kender ikke til dyrs adfærd og afliver gerne uden grund.

Jeg tog selv til dyrlægen og afleverede min kanin. Jeg havde heldigvis en veninde med til at trøste mig, da jeg jo på ingen måde, syntes om det jeg var i gang med, men jeg troede jo, at der var noget galt med Sorte, fordi han hele tiden bed Bino.

Bino levede derefter alene i det lille bur. De første par år havde jeg da kontakt med ham, men så blev jeg ældre og skolen og vennerne tog min tid, så det endte med at han var meget alene. Dog kom han til sidst ud af mit værelse, så han ikke var helt alene, men det var jo slet ikke godt nok. Han skulle dagligt have haft omsorg og frihed til at løbe en tur.

Jeg ved nu, at kaniner er flokdyr og trives bedst sammen med flere kaniner, bare hannerne er kastrerede. Jeg ville ønske, at jeg kunne gøre det om, men det kan jeg ikke. Jeg kan kun håbe, at dette indlæg får andre til at tænke sig om og give deres dyr et bedre liv.

Da jeg hele mit liv har været meget glad for dyr, kan jeg slet ikke forstå, at jeg kunne gøre sådan den gang, men jeg var bare et barn og havde nok ikke fuld forståelse for dyrs ve og vel. Jeg må derfor på et eller andet tidspunkt tilgive mig selv.

I dag sidder der stadig masser af kaniner og andre kæledyr på børneværelser, i haver og garager i alt for små bure uden megen kontakt, selskab af andre dyr eller mulighed for at komme ud at røre sig.

Jeg ville ønske, at forældrene ville tage ansvaret for disse kæledyr og sørge for at de bliver passet ordentligt, og at de får den plads de har brug for eller kommer ud at løbe eller flyve dagligt.

Mange børn mister hurtigt interessen for deres kæledyr, så med mindre forældrene selv ønsker at have kæledyr, bør de måske sige nej til kæledyr. Dyr skal ikke leve isoleret i et lille bur hele livet.

  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post38

Fakkeloptog mod pelsindustrien

DyrevelfærdOprettet af Kimm Howe 22 nov, 2011 11:46:16

I morgen d. 23. november 2011 arrangerer Dyrenes Alliance et fakkeloptog mod pelsindustrien i København, Århus, Aalborg og Odense.

Vi var med i 2009, da Anima arrangerede, men kan desværre ikke i år. Meningen med fakkeloptoget er at gøre folk opmærksomme på de lidelser millioner af mink og tusinder af ræve hver dag må gennemgå på danske pelsfarme.

Der er ingen vej uden om. Ægte pels er lig med dyremishandling.

Jeg håber, at rigtig mange møder op. Du kan være med her:

København: Start kl. 17.00 ved Forum metro station. Tilmelding på Facebook
Odense
: Start kl. 16.30 ved Fyens Stiftstidende. Tilmelding på Facebook
Århus
: Start kl. 17.00 på Rådhuspladsen. Tilmelding på Facebook
Aalborg
: Start kl. 17.00 på Bispensgade ved Frøspringvandet. Tilmelding på Facebook

  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post37

Den mørke side af sommertid

DyrevelfærdOprettet af Kimm Howe 17 nov, 2011 10:57:11

241 hjorte mistede i år livet, da vi skiftede fra sommertid til normaltid. Dyrene kan ikke forstå, at myldretiden er blevet rykket tilbage, så de fortsætter deres dag som normalt og påkøres af biler, når de vandrer mellem deres spisesteder og skjulesteder.

De fleste dyr bliver ramt i daggry eller skumringen. Ser du et dyr, kan du være sikker på, at der er andre i nærheden, så pas på. Mindst 2-3 personer mister hvert år livet efter sammenstød med et dyr.

Den bedste måde at reagere på, hvis du ser et dyr på vejen er, at bremse og holde fast i rettet. Forsøger du at undvige, så kør bagom dyret.

Sommertid blev indført for at gøre brug af de lyse timer og for dermed at spare på energien, men undersøgelser viser, at der ikke er tale om en stor besparelse. Ifølge Dong falder strømforbruget mellem 4-6%, hvilket svarer til, at en gennemsnitsfamilie kan spare 150,- kr. om året.

Dyr i landbruget, der skal fodres og malkes, bliver også berørt af ændringen på en times forskydning. Mine fugle i haven skal også vænne sig til, at spisetiden er rykket, for selvom jeg prøver at komme ud til dem tidligere, så bliver det i sidste ende samme tid som normalt.

Der har været tale om ikke at skifte mellem normaltid og sommertid, men at blive på sommertid hele året rundt. Det vil give 300 flere lyse timer om året, hvilket er godt for vores helbred. Vi har tilsyneladende også mere brug for lyse timer om eftermiddagen end om morgenen. Om det nogensinde bliver til noget, må tiden vise.

Jeg håber, at flere vil være mere opmærksomme, når de kører i skov- og markområder i ugerne efter, at vi har stillet på urene.

  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post35

Design frem for dyrevelfærd

DyrevelfærdOprettet af Kimm Howe 12 nov, 2011 14:06:19

Jeg kan simpelt hen ikke forstå folk, der har dyr, og som er fuldstændig ligeglade med dem og deres velfærd. Hvorfor vil man så have dem? Hvordan kan folk forsvare, at have fisk i dette nye Fishhotel?

Tænk at de kalder det for et hotel. Det er nærmere et fængsel. Størrelsen på denne celle er 18x18x15 cm, hvilket giver lidt under 5 l. Producenten anbefaler, at man kun kommer 3,25 l. vand i, ellers kan fisken hoppe ud. Det er simpelt hen alt for småt og slet ikke egnet til fisk.

Nu har jeg læst lidt om fisk og deres velfærd, og der er enighed om, at dette 'akvarium' ikke er egnet til fisk, da en enkelt lille fisk bør have 12-40 l. og jo mere jo bedre.

De fisk der er populære at købe til disse 'akvarier' er betta arter. De er meget glade for at svømme og har brug for gemmesteder i form af tætte planter, huler, sten eller andet. Hvordan skal det kunne lade sig gøre i dette lille bitte 'akvarium'?

Der er nok nogen, der tænker, at det ikke er værre end kæledyr i bur, og dem vil jeg da give ret. Men det retfærdiggør det jo ikke. Der er millioner af dyr i zoologiske haver, i landbruget, på børneværelser, i carporte, skure, kældre og andre mystiske steder i alt for små bure og indhegninger, og det er absolut ikke i orden. Mange af disse dyr får heller ikke muligheden for at komme ud og røre sig. De lever et liv, hvor deres naturlige instinkter og behov ikke udleves og tilgodeses.

Det samme gælder fisk, så selvom dette 'akvarium' sælges med information om, at der er rigelig plads til en fisk, så er det altså tilladt at tænke selv og undersøge sagen nærmere.

At byde sin fisk dette 'akvarium' som hjem svarer til, at man selv boede på badeværelset hele livet.

  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post33
Næste »