Mit fristed

Mit fristed

Velkommen til min blog, mit fristed

Dette er stedet, hvor jeg kan lufte mine tanker om alt mellem himmel og jord. Mine største interesser er dyr, især hunde, og dyrevelfærd. Derudover interesserer jeg mig meget for sundhed og velvære, naturen og rejser, god mad og søde sager, økologi og miljøet, eventyrbøger, musik, britisk historie, britisk stand-up, engelske tv-krimier og komedier.

Begyndelsen på nye og bedre tider

Økologi & miljøOprettet af Kimm Howe 21 dec, 2012 11:34:06

Vi er her endnu, så det var ikke verdens ende, vi var nået til i dag.

Jeg håber inderligt, at det i stedet betyder begyndelsen på nye og bedre tider for alle mennesker, dyr og planeten.

Jeg tror, at vi alle kan gøre en forskel, hvis vi vil. Vi skal tænke på om vores handlinger gør skade, og hvad vi eventuelt kan gøre for at ændre det.

Vi skal alle passe på os selv og andre, behandle alle dyr ordentligt og formindske vores miljøsvineri til et absolut minimum. Støt dyrevelfærd, fairtrade, økologi, bæredygtighed og miljøet.  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post59

At blive CO2 neutral

Økologi & miljøOprettet af Kimm Howe 26 nov, 2011 17:07:12

I Danmark udleder vi årligt i gennemsnit 10 ton CO2 pr indbygger. Heraf udgør 6 ton vores personlige forbrug af el, transport, varme og varer.

En af måderne til at minimere sit CO2 udslip på er, at bruge vedvarende energikilder. Så nu hvor vores oliefyr skal skiftes til næste år, har vi søgt en anden løsning. Oliefyring er en af de dyreste måder at varme boligen op på, så der er også penge at spare.

Der er mange alternativer til oliefyret, og for os stod valget mellem jordvarme eller varmepumpe, men da vi ikke havde lyst til at få hele haven gravet op valgte vi en luft til vand varmepumpe.

Varmepumpen er en lidt stor klods, men den skal placeres et sted i haven, hvor vi aldrig er alligevel, så vi skal ikke se på den. Den udnytter luftens varmeenergi, så vi kan få varmt vand og få huset varmet op om vinteren.

Da en varmepumpe stadig bruger strøm, valgte vi samtidig at få solceller på taget. Dem har vi fået sat op i går, og der er allerede blevet produceret strøm, selv på en lidt grå og trist dag.

Desværre er der fra regeringens side en begrænsning på, hvor mange solceller private må have på taget. Undersøgelser viser, at en gennemsnitsfamilie på 4 personer bruger 4-6ooo kWh om året, så man må kun få solceller på taget, der giver max 6000 kWh om året. Om det er fordi regeringen ikke vil miste indtjening ved jeg ikke, men det er da helt hul hovedet, at vi ikke må gøre mere for miljøet.

Problemet for os er, at vi med en varmepumpe, kommer op på at bruge ca. 10000 kWh, så den strøm vi får fra solcellerne går kun til varmepumpen, hvilket betyder, at vi stadig skal betale for strøm til resten af vores elforbrug i stedet for at få det helt gratis og CO2 neutralt fra solen.

Men vi får sparet en masse penge på olie. Derudover udleder et oliefyr en masse partikler og CO2, så vores løsning er god for både pengepung og miljø. Hvis oliepriserne er som de er i dag, vil vi have tjent begge systemer ind om 10 år, og derefter er der helt gratis opvarmning af hus og vand i ca. 15 år.

Vi håber da på, at regeringen på et tidspunkt kommer til fornuft, så vi kan få fyldt taget ud med solceller, så vi også kan spare penge og CO2 på det sidste strøm vi bruger.

Vores hus er godt isoleret, både hulmuren og loftet og alle vinduer er energiruder. Vi bruger ikke meget strøm i hverdagen, vi har fået en kompostbeholder til alt vores grønne affald, vi afleverer alt hvad vi må af affald på genbrugspladsen, og gør ellers hvad vi kan for at være mere miljøvenlige.

For at blive mere CO2 neutral kan det være en god idé at plante træer, hvis man kan komme til det eller støtte et af plant et træs projekter. Træer lever af CO2 og leverer ilt til os. Dog skal man plante rigtig mange for at blive CO2 neutral, men alt hjælper. Derudover kan man vælge at investere i vedvarende energi.

Vores nuværende biler er ikke miljøvenlige, og vi flyver stadig, hvis vi skal på ferie i udlandet, så helt CO2 neutrale bliver vi nok aldrig, men vi gør det bedste, vi kan for miljøet. Rigtig mange har den holdning, at det nok ikke hjælper meget i længden, da alle andre sviner, men hvis alle har den holdning, får vi aldrig en renere verden.

  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post39

Nu med kompostbeholder

Økologi & miljøOprettet af Kimm Howe 15 nov, 2011 11:08:51

Jeg har længe ønsket mig en kompostbeholder, og nu har vi endelig fået en. Der er måske ikke mange, der ville glæde sig over det, men vi smider så meget affald ud fra frugt og grønt hver dag, at jeg syntes det ville være rart, hvis det kom tilbage til jorden igen. Denne verden har rigelig affald i forvejen.

Vi har købt en lille spand til alt det grønne affald. Den kan være under vasken, når den ikke er i brug og passer lige i vores lille sidevask, så den kan stå fremme, når der bliver lavet mad. Det er meget nemt.

Vi har nu meget mindre affald til skraldemændene og skal fremover ikke bruge penge på muldjord. Der går selvfølgelig noget tid, før vi har muldjord, men da vi ikke er de store havemennesker, kan vi sagtens vente.

Kompostbeholderen skal stå i skygge, så de smådyr, der hjælper med til, at få det lavet til muldjord ikke får det for varmt. Den skal ikke stå for tæt på vinduer, da den kan komme til at lugte lidt.

Spanden i køkkenet, skal tømmes hver eller hver anden dag. Står affaldet for længe, kan det komme til at lugte. Hvis man ikke orker at vaske spanden en gang i mellem, kan man købe bioposer lavet af majs og kartofler, som kan gå med i kompostbeholderen. Jeg syntes måske, det er en unødvendig omkostning, så jeg vil nøjes med at skylle min spand en gang imellem.

Det er en god idé, at tilføre lidt tørt haveaffald en gang imellem for, at holde det luftigt og tørt.

Man kan også tilføre kompostorme, men det er næsten som at have kæledyr, der skal passes og plejes. Jeg tror, vi undlader det i første omgang og ser hvordan det går. Jeg syntes, jeg bruger nok tid på havens fugle.

Vi har ikke plads til alt vores haveaffald i denne beholder, men det afleverer vi fortsat på genbrugspladsen, hvor det også bliver lavet til muldjord.

  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post34

Økologi, godt eller skidt?

Økologi & miljøOprettet af Kimm Howe 07 sep, 2007 14:43:18

Jeg køber så meget som muligt økologiske, miljø- og dyrevenlige produkter. Alt der indeholder råvarer fra dyr skal være økologisk ellers undværer jeg det. Så det jeg først tænker på er dyrenes velfærd, men jeg går også meget op i, hvad jeg fylder i min krop. Jeg ved godt, at man ikke kan være 100% sikker på, at alle økologiske produkter er gode nok, der kan jo være rådne kar alle steder, men jeg har valgt at tro på, at de er meget bedre end konventionelle produkter. Der er jo visse regler for, hvad de må indeholde. F.eks. er der kun tilladt 38 E-numre i økologiske fødevarer mod 350 E-numre tilladt i konventionelle fødevarer.

Det der undrer mig er, at mange af dem, der hører at jeg er så økologisk, ofte stiller spørgsmål ved økologi og jeg skal altid forsvare mig selv og mine holdninger til dyrevelfærd. Derimod stiller de ingen spørgsmål til de konventionelle fødevarer, der er fyldt med tilsætningsstoffer, pesticider, vækstfremmere og andet usundt og disse bliver givet til deres børn. Rengørings- og toiletartikler er fyldt med giftstoffer, men bliver fortsat brugt af mange, også børnefamilier. Dyrevelfærd bliver ikke skænket en tanke.

Det er selvfølgelig i orden at man stiller spørgsmål ved økologi, man skal jo ikke tro på alt hvad man hører og læser, men man bør også stille spørgsmål ved det konventionelle.

Du kan læse om økologi her.

  • Kommentarer(1)//blog.hundekommunikation.dk/#post8