Mit fristed

Mit fristed

Velkommen til min blog, mit fristed

Dette er stedet, hvor jeg kan lufte mine tanker om alt mellem himmel og jord. Mine største interesser er dyr, især hunde, og dyrevelfærd. Derudover interesserer jeg mig meget for sundhed og velvære, naturen og rejser, god mad og søde sager, økologi og miljøet, eventyrbøger, musik, britisk historie, britisk stand-up, engelske tv-krimier og komedier.

Børn i snor, tak!

HundeOprettet af Kimm Howe 19 jan, 2013 13:12:51

Hvorfor er der så mange regler for, at hunde skal i snor? Det er fuld forståligt, hvis hunden ikke har lært at gå løs, uden at skade sig selv eller andre. Men hvis hunden er som min Luie, hvorfor må den så ikke gå løs? Hvorfor kan den ikke få lov til at gå i fred?

Luie er så dygtig til at gå løs. Han går stille og roligt og passer sig selv. Han er ligeglad med andre mennesker. Han går bare forbi. Men folk kan ikke lade ham være. Sidst gik to børn hjem fra skole, Luie passerede dem, men en af drengene skulle lige stikke hånden ned og kæle Luie på ryggen. Der skete ikke noget, men hvem siger, at Luie syntes det er rart, pludselig at blive berørt af en fremmed. Det gik så stærkt, at jeg ikke nåede, at sige noget for at forhindre det.

Hvis en voksen gør det og bliver bidt, er jeg lidt ligeglad, altså med den voksne, de burde vide bedre. Hunden burde være blevet beskyttet af ejer, så ikke det skete. Desværre er det som om folk tror, at alle hunde er hver mands eje. Men hvis de bliver bidt, så får hunden selvfølgelig skylden.

Oftest går jeg uden om alle fremmede, netop for at beskytte min hund, men det kan ikke altid lade sig gøre, og så ville det være rart, hvis folk bare ville lade ham være i fred.

Jeg ser børnegrupper, der får lov til at hilse på hunde i snor, eller som sidder på armen af ejer. Det er så trist, at hunde skal udsættes for overgreb af en flok unger, de slet ikke kender.

Hvordan ville vi selv have det, hvis en flok fremmede kom hen og begyndte at klappe os i hovedet? Jeg ville ikke føle mig godt tilpas, og jeg ville nok også være bange. Jeg ville også slå ud med armene og råbe at de skulle stoppe. Når en hund gør det samme, på dens egen måde ved at knurre og nappe, for evt. til sidst at bide, så syntes folk, at der er noget galt med hunden.

Der er så mange tilfælde af børn, der bliver bidt af hunde, og alligevel lader folk fremmede børn kæle med deres hund, uden at hunden måske har lyst til det.

Hvornår lærer forældre deres børn ALDRIG, at gå hen til fremmede hunde? Og hvornår lærer de det selv? Har I selv en hund, der aldrig har bidt, og som I tror er glad for alle, så lad alligevel være med at give tilladelse til, at fremmede børn eller voksne må hilse på jeres hund.

Vi får aldrig stoppet alle de bideulykker, hvis ikke folk lærer, at omgås fremmede hunde korrekt. Lad dem være i fred.

  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post62