Mit fristed

Mit fristed

Velkommen til min blog, mit fristed

Dette er stedet, hvor jeg kan lufte mine tanker om alt mellem himmel og jord. Mine største interesser er dyr, især hunde, og dyrevelfærd. Derudover interesserer jeg mig meget for sundhed og velvære, naturen og rejser, god mad og søde sager, økologi og miljøet, eventyrbøger, musik, britisk historie, britisk stand-up, engelske tv-krimier og komedier.

Endnu en uskyldig hund slået ihjel

HundeOprettet af Kimm Howe 20 sep, 2013 10:01:03

Hunden Cato bed i foråret en anden hund, da to hunde kom løbende, mens Cato tyggede på en pind på stranden. Ja, det er jo hvad der kan ske, hvis man vil tage en pind fra en hund. En dyrlæge bekræftede, at biddene ikke var nået ned i det underliggende væv, og at der derfor ikke var tale om skambid, men politiet stod fast på dødsdommen.

Nu er Cato død. Slået ihjel af Helsingør politi. Nok er det en dyrlæge, der har givet dødssprøjten, men politiet førte hånden.

Fødevareministeren vil gerne lave hundeloven om, men syntes ikke der var grund til at sætte aflivningerne i bero. Lov er jo lov. Ja, det er jo politikerne selv der laver loven, så de kan vel også sætte den i bero eller arbejde en lille smule hurtigere, så dette vanvid kan stoppe.

Jeg havde ellers sådan håbet på, at Karen Hækkerup ville gøre et bedre job end den tidligere fødevareminister, men den post går åbenbart kun til politikere, der ikke bryder sig om dyr og deres velfærd. Meget meget trist.

Jeg har en fornemmelse af, at vores politikere nyder, når folket er imod dem. Det er en eller anden form for syg magtfølelse.

Politiet i Nordsjælland er åbenbart også fuldt ud tilfreds med, at folket ikke bryder sig om dem. I hvert fald hundeejere. De har ingen medfølelse overfor de hundeejere, der står og skal miste deres bedste ven.

Hundene står på internater i flere måneder. Hunden Thor var blevet så dårligt behandlet, at han var blevet syg. Heldigvis blev han reddet af Lars Bo Lomholt. Familierne må ikke være til stede, når deres hunde slås ihjel. Hvor står det lige i loven, at ejerne ikke må det? Og hvorfor er politiet så meget imod, at hundene får lov til at se deres ejere, som det sidste her i livet i stedet for en flok bødler? Cato blev sendt hjem i en affaldssæk og papkasse. En anden ældre mand, fik en regning tilsendt på flere tusinde kroner for internatophold og aflivning. Hvad er der galt med politiet? Hvis de ikke har råd til at have hundene stående på internater, så må de jo få sagen afgjort lidt hurtigere. De afliver jo hundene alligevel.

Politiet i Nordsjælland må kede sig bravt. Det virker som om, de ikke har andet at lave, end at få uskyldige hunde slået ihjel.

Catos aflivning blev sat i bero, da en dyrlæge nægtede at aflive hunden, da ejer ikke var indforstået med det. Hvorfor nægter alle dyrlæger ikke? Ville politiet så bare skyde hundene?

Familiens 15 årige datter siger farvel til Cato, og politiet spørger: ”Er du snart er færdig?”. Er de fuldstændig blæst?

Det undrer mig, at der nu kun skal være en dyrlæge ind over afgørelsen om hundebid og en eventuel aflivning. Der bør absolut også være en person tilstede med forstand på hundeadfærd. Hvis jeg fik lov til at komme med min professionelle mening, tror jeg ikke, der ville være flere aflivninger.

En sidste bemærkning i denne sag, indtil videre i hvert fald. Lad nu være med at melde hinanden til politiet, hvis jeres hunde har været oppe at slås. Hundene har ikke fejlet. Det har I.

  • Kommentarer(0)//blog.hundekommunikation.dk/#post71