Mit fristed

Mit fristed

Velkommen til min blog, mit fristed

Dette er stedet, hvor jeg kan lufte mine tanker om alt mellem himmel og jord. Mine største interesser er dyr, især hunde, og dyrevelfærd. Derudover interesserer jeg mig meget for sundhed og velvære, naturen og rejser, god mad og søde sager, økologi og miljøet, eventyrbøger, musik, britisk historie, britisk stand-up, engelske tv-krimier og komedier.

Hvorfor drikker mennesker komælk?

DyrevelfærdOprettet af Kimm Howe 14 apr, 2014 12:12:44

Så er alle de økologiske malkekøer kommet på græs og nogle heldige malkekøer fra det konventionelle landbrug.

Det er da dejligt, når malkekøerne kommer på græs, man kan se, at de nyder det, men jeg syntes, at hele økodagen, hvor køerne kommer på græs, viser et forkert billede af mælkeindustrien.

Hvorfor er de ikke mere tid på græs?

Hvorfor har de ikke besøgsdag når ”spildproduktet”, altså kalven, fjernes fra sin mor kort efter fødslen til stor sorg for både kalv og ko? Koen kalder efter sin kalv i flere dage. Det kunne være det fik nogen til at tænke over at bruge færre mælkeprodukter eller helt at undgå dem.

Mælk er til for at en mor kan give sin nyfødte næring. Det er ikke meningen, at vi mennesker skal drikke andre artes mælk. Komælk er til kalve. Mennesket er den eneste art, der drikker mælk hele livet.

”Spildproduktet” den stakkels kalv uden sin mor, kan se frem til en tid som tremmekalv eller være en af de få heldige, der måske får mere plads og går sammen med andre kalve. De dyr der er i overskud, og som ikke kan bruges som fremtidige malkekøer eller til kød, bliver aflivet.

Mange vegetarer er det, fordi de ikke vil have, at dyr skal dø, for at de kan spise, men flere finder ud af at også i mælkeindustrien og æg industrien, dør millioner af dør, fordi de er et spildprodukt. Derfor bliver flere nu veganere i stedet for vegetarer.  • Kommentarer(0)